Foglalja le pihenését akár azonnal!

Érkezés

Távozás

Szobák száma

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, Keszthely


A Georgikon (1797-1848) volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. A tanintézet számára a Georgikon major biztosította a gyakorlati oktatás és kísérleti gazdálkodás feltételeit.

A Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, az ország jelentős emlékhelyei között számon tartott műemlék. A régi gazdasági épületekben ma agrártörténeti tárgyakkal gazdagon berendezett kiállítások és gyűjtemények láthatók.

Nevezetességei közé tartozik az ország legöregebb traktora, az 1924-ben gyártott működőképes HSCS nyersolajtraktor és egy szintén működőképes százéves Fowler-féle kétgépes gőzeke.

A múzeum kertjében 2013-ban élménygazdaság létesült, baromfiudvar, gazdasági növényeket bemutató egységek, játszó és pihenőhelyek várják a látogatókat. Tavasztól őszig számos program, rendezvény színesíti a múzeumi kínálatot.

Kiállítások:
– A keszthelyi agrárszakoktatás története
– Majorok kiépítése, cselédek élete
– A növénytermesztés eszközei és gépei
– Szőlőtermesztés és borászat
– A gabona tisztítása, tárolása és mérése
– Kovácsműhely, bognárműhely, kádárműhely
– Állattenyésztési kiállítások

Élménygazdaság:
Baromfiudvar, szántóföldi és kertészeti növényeket bemutató egységek, számos információs hely, játszópajta, kerti játékok, lugaspihenő és sütőhelyek teszik egyedivé az oktatást és pihenést egyaránt jól szolgáló bemutató gazdaságot.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely Területe több mint két hektár, három gazdasági udvarra és egy kertre tagolódik. A Festetics-kastély közelében található, a város főforgalmi útjáról, a Bercsényi utcáról közelíthető meg.

Múzeumlátogatók részére a parkolás ingyenes!

Vissza az Állandó programok listához

Programnaptár


Kiemelt ajánlataink