Programok

Közép-Európa legnagyobb tava és környéke ámulatba ejti az ide érkezőt a Balaton-felvidék zöld lankái szőlőhegyekkel, a Kis-Balaton természetvédelmi területén a madárlesek és a bivalyrezervátum, a víztükrön megcsillanó napsugár hajnaltól naplementéig, és a mindezt összekötő kerékpárút, amelyről közelebbről is megcsodálható ez a szépség…


Kerékpárral:
Van nekünk egy Balatonunk, akörül egy kerékpárút… szállodánktól 50 méterre halad ez a Balatont 220 km hosszan körbeölelő “túraút”, amely megmutatja, hogyan lássuk meg a természet szépségét és a Balatont, 15 perc alatt Hévízt és 20 perc alatt a Kis-Balatont, majd kipihenheti mindezt szállodánk wellness szolgáltatásaival! Ne feledje kerékpáros csomagajánlatainkat!

Miért jó kerékpározni? Nem csak egészséges, de családdal, barátokkal együtt lehet közben felfedezni a környék természeti szépségeit. Mi nem hagyjuk elveszni, ha nem akarja a környéket önállóan felfedezni, 4 különböző komplett túraútvonalat tartalmazó térképet kínálunk, melyből alábbiakban egy kis ízelítő:

A Balatoni Bringakörúton: Keszthely – Balatongyörök – Szigliget – hajózás Balatonmáriafürdőre – Balatonszentgyörgy – Keszthely

Túrák a Keszthelyi-hegységben: Keszthely – Cserszegtomaj – Rezi vár – Zalaszántó (Tátika) – Várvölgy – Balatongyörök – Keszthely (72 km)

Gyógyfürdők a Zala-völgyében: Keszthely – Hévíz – Nemesbük – Kehidakustány – Zalacsány – Zalaapáti – Alsópáhok – Keszthely (52 km)

Túrák a Kis-Balatonhoz: Keszthely – Fenékpuszta – Balatonszentgyörgy – Vörs – Balatonszentgyörgy – Keszthely (42 km)

Autóval:

Keszthely a Nyugat-Balaton központjaként kiváló csillagtúra központ, hiszen 30 km-es körzetében minden kulturális, természeti, gyógyfürdőközpontot és szórakozási lehetőséget megtalál, ami szem-szájnak ingere:

Hévíz (7,5 km): télen és nyáron is várja Hévízen Európa legnagyobb termáltava, ahol 200 éve gyógyítják az izületi és reumatikus betegségeket, de természeti szépsége is egyedülálló.

Zalakaros (33 km): várja a híres Gránit gyógy- és termálfürdő az ország egyik legkisebb városában a Kis-Balaton és a bivalyrezervátum szomszédságában.

Kehidakustány (21 km): termálvízéről híres község a turizmus szolgálatába állította minden szolgáltatását, a Zala folyó völgyének természeti szépségeivel.

Balatongyörökön a Szépkilátó (7,5 km): minden nap más színben láthatjuk a Balatont, a Tapolcai-medencét, a Badacsonyt, Szigligetet és a Szent György-hegyet a világ egyik legszebb panorámáját!

Balatonedericsen az Afrika Múzeum (13 km): rossz idő esetén is remek program kicsiknek és nagyoknak az 1944 óta gyűjtött Afrikából származó „természeti csoda” anyagát, de tevegelés, pónilovaglás és állatetetés is lehetséges.

Kis-Balaton Természetvédelmi Területe (19,5 km): Matula bácsi kunyhója és páratlan madárvilág, bivalyrezervátum a fő attrakciója a természetvédelmi területnek, amely minden korosztály számára elérhető és élvezetes.

Szigligeti vár (17 km): a Balaton vára 750 éve várja az Egri csillagok forgatási helyszínével, ahonnan a bazalt sapkás tanúhegyekre és a Balatonra is ráláthatunk.

Sümegi vár (29 km): épp, hogy belefér a 30 km-es távba a középkorig visszanyúló Sümegi vár, egy élő történelem. Nap, mint nap felelevenítik a lovagi szokásokat, csatákat, és éjszaka is csodálatosan kivilágított a felújított vár.
Buszos túrákat is szervezünk, ha az ország több pontját, pl: Budapestet, illetve akár Bécset szeretné tőlünk meglátogatni a nálunk pihenő.