Foglalja le pihenését akár azonnal!

Érkezés

Távozás

Szobák száma

Múzeumok Őszi Fesztiválja a majorban5


Merüljön el a Múzeumok Őszi Fesztiválja varázslatában a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen, és fedezze fel a Georgikon történetét!

 

2023. 11. 04. (Szombat) 15.30-20.00

Carolus – Cserszegi fűszeres mustra

A neves szőlőnemesítő Dr. Bakonyi Károly emléke előtt tisztelegve hagyományteremtő szándékkal hívnak életre egy baráti összejövetellel egybekötött bormustrát. Kóstold meg a térség legjobb Cserszegi fűszereseit! A programot követően lehetőség nyílik a szőlészeti kiállítás megtekintésére és a Borászati Látványtár felfedezésére.
A múzeum az utóbbi években több érdekes látnivalóval gazdagodott. Ezek egyike a megújult „Vagyon szép szőlőhegyünk” Szőlőtermesztés és borászat a Balaton környékén 1797 és 1945 között c. kiállítás és az Agrárszakoktatás története kiállításhoz kapcsolódó Bakonyi Károly emlékszoba, amelyet a neves szőlőnemesítő emléke előtt tisztelegve hoztak létre. A Cserszegi fűszeres és számos más ismert szőlőfajta megalkotójának Zala vármegyei értéktárban is szereplő munkássága méltó arra, hogy életre hívják egy hagyományőrző szándékkal Károly napon megtartott baráti összejövetelt, bormustrát. A környékbeli borászok által készített tételek kóstolását követően lehetőség nyílik a szőlészeti kiállítás megtekintésére és az idei évben megnyílt Borászati Látványtár és présgyűjtemény felfedezésére rendhagyó tárlatvezetés keretein belül.

Vissza az Aktuális programok listához

Programnaptár


Kiemelt ajánlataink