Foglalja le pihenését akár azonnal!

Érkezés

Távozás

Szobák száma

Múzeumok Őszi Fesztiválja a majorban4


Merüljön el a Múzeumok Őszi Fesztiválja varázslatában a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen, és fedezze fel a Georgikon történetét!

 

2023. 10. 27. (Péntek) 16.00-18.00

Őröld meg a gabonád, süsd meg a kenyered – múzeumpedagógiai foglalkozás az egész családnak

Legkedveltebb múzeumpedagógiai program a kiállítóhelyen az Őröld meg a gabonád, süsd meg a kenyered. Az őszi szünet első napjaiban most a családokat invitálják egy rendhagyó múzeumpedagógiai órára, ahol kicsik és nagyok együtt élhetik meg a közös sütés örömét!
Kezdjétek a majorban az őszi szünetet, süssön közösen a család!

A kenyérkészítés folyamata a múzeum Élménygazdaságában újonnan átadott Malomjátszóban kezdődik, ahol a malmok típusainak megismerése után minden résztvevő saját fatálkájában gyűjti össze az elektromos malom által megőrölt lisztet. A gabona útja az egykori cselédlakások helyén kialakított Festetics Közösségi Tér foglalkoztatóhelyiségében folytatódik. A sütéshez eleink által használt eszközök – szita, teknő, szakajtó, vászonruha, teknőfa – bemutatása közben a megismerhetitek a hagyományos kovásszal történő kenyérkészítés folyamatát. Saját kötényeteket felkötve a malomból felhozott lisztet megszitáljátok és az előre begyúrt és részben megkelt tésztát már lehet is formázni. A foglalkozás végére a kész formák (cipók, fonott kalácsok, perecek, csigák) tepsibe kerülnek és az egykori füstöskonyhában lévő, ma is működő szabadkéményes kemencében 15 perc alatt elkészülnek.

Vissza az Aktuális programok listához

Programnaptár


Kiemelt ajánlataink