Foglalja le pihenését akár azonnal!

Érkezés

Távozás

Szobák száma

Múzeumok Őszi Fesztiválja a majorban3


Merüljön el a Múzeumok Őszi Fesztiválja varázslatában a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen, és fedezze fel a Georgikon történetét!

 

2023. 10. 20. (Péntek) 16.00-17.30

Az aranygyapjú titkai

A hagyományos gyapjúfeldolgozás folyamatainak és eszközeinek megismerésére invitálja a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely egy családi délutánra a résztvevőket! Idézzük meg közösen a régi fonók hangulatát! Gyertek el a majorba, pörgessük együtt az orsót!
Fontos múzeumi feladat, hogy élővé váljanak a hagyományok, ne csak tárgyakat, eszközöket őrizzenek, hanem azok használatát is bemutassák látogatóiknak. Élménygazdaságban tartott juhokat május végén megnyírták. A lenyírt gyapjút nyár végén kimosták, és most arra vár, hogy bemutassák a tradicionális gyapjúfeldolgozás folyamatát. A különböző eszközeinek részletes ismertetésével, kipróbálásával, szeretnék bevonni a programon résztvevőket ebbe a hagyományos folyamatba. A gyapjú tépésén, kártolásán keresztül, a fonás különböző eszközeit megismerve és kipróbálva egy kis időutazásra hívják a kicsiket és nagyokat, családokat. A kártolt gyapjú és a kézzel készített fonál, természetes alapanyaga a modern kor divatos, kreatív hobbitevékenységeinek. Előállítása közben, nemcsak a régi tudás elsajátítása válik hasznunkra, hanem megismerkedünk egy koncentrált, elmélyedést segítő folyamattal. Idézzük meg közösen a régi fonók hangulatát! Gyertek el a majorba, pörgessük együtt az orsót…

Vissza az Aktuális programok listához

Programnaptár


Kiemelt ajánlataink