Foglalja le pihenését akár azonnal!

Érkezés

Távozás

Szobák száma

Múzeumok Őszi Fesztiválja a majorban2


Merüljön el a Múzeumok Őszi Fesztiválja varázslatában a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen, és fedezze fel a Georgikon történetét!

 

2023. 10. 13. (Péntek) 16.00-17.00

Raktárles a major látványtáraiban

Fedezd fel a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely eddig elzárt udvarainak kincseit, less be a Fogatolt jármű gyűjtemény látványtárába, vagy a Borászati Látványtár és présgyűjteménybe egy rendhagyó tárlatvezetés keretében!
A Georgikon egykori juhhodályában található a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményi raktára, ahol azokat a tárgyakat őrzik, amelyek nem kaptak helyet a jelenlegi kiállításokban. A több helyiségből álló épületegyüttes két egységét idén nyáron nyitják meg a nagyközönség előtt.

Borászati látványtár és présgyűjteményben a szőlő és más gyümölcsök feldolgozásának meghatározó eszközei láthatóak. A Látványtár-látogatás során hazánk számos vidékéről származó prések különböző fajtáit, köztük az 1700-as évek végén és az 1800-as évek elején készített díszesen faragott különlegességet is megcsodálhatunk.

A Fogatolt jármű gyűjtemény Látványtárában pedig felfedezhetjük a népi kultúra fontos eszközeit. Kocsikat, szánokat, taligákat láthatunk és érdekességeket tudhatunk meg elnevezésükről, felhasználásukról.

Vissza az Aktuális programok listához

Programnaptár


Kiemelt ajánlataink